De kans is klein dat Fortuna Sittard volgend seizoen nog betaald voetbal speelt. De club mag dit seizoen in ieder geval afmaken, meldt de licentiecommissie van de KNVB. Aan de penibele situatie bij de Limburgers komt nog geen eind. Op basis van de cijfers die er nu liggen, zou het zomaar kunnen zijn dat er volgend voetbalseizoen geen betaald voetbal meer gespeeld wordt in Sittard.

“We hebben natuurlijk niet stilgezeten de afgelopen dagen. De cijfers waarmee we dinsdag naar de KNVB afreisden, waren niet voldoende. Dat wisten we al”, zegt Dennis van Balkom, perschef bij Fortuna Sittard. Fortuna is een roemruchte club met historie. Het was de eerste profclub van Nederland met op dit moment nog altijd een grote achterban. “Door onze supporters is veel geld opgehaald om de club overeind te houden, maar ook dit bleek nog niet genoeg.”

Voor het huidige seizoen lijkt alles nu in orde. “Er heerst nog wel veel onzekerheid. Het is lastig te zeggen hoe lang het zo nog verder kan.” Vooralsnog kan er nog gewoon gevoetbald worden in de gemeente Sittard-Geleen. Van Balkom: “Het wordt wel moeilijk om over vijf jaar nog voetbal te hebben in de stad. We gaan hier natuurlijk wel alles aan doen als club.” Het grote aantal supporters dat er nu is, kan – als het aan Van Balkom ligt – nog lang genieten van hun club.

Lees hier meer over de situatie bij de Zuid-Limburgers.