Vanaf maandag 7 maart is het weer zover: de moestuintjes kunnen weer gespaard worden bij de Albert Heijn. De moestuintjes zijn kleine bakjes met aarde en zaadjes. Deze kun je planten en zo kun je je eigen moestuintje kweken. Dit jaar zijn er extra maatregelen genomen om klanten te helpen met het uit laten komen van de zaadjes. En de beste tips om je moestuintje helemaal perfect te krijgen, vind je hier.  

Anoesjka Aspeslagh, persvoorlichter van Ahold, vertelt dat de moestuintjes actie van vorig jaar een groot succes was. “Veel meer mensen dan gedacht gingen moestuinieren en iedereen was heel enthousiast.” Maar niet iedereen  is geboren met groene vingers. “We kregen veel meer vragen dan we verwacht hadden.”

Extra maatregelen
Dat gaat dit jaar niet meer gebeuren. “Daarom staat dit jaar hulp en begeleiding centraal tijdens de moestuintjes-actie. Vrijwilligers van het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) weten veel over moestuinieren en bieden klanten tijdens het gehele proces hulp en begeleiding”, vertelt Aspeslagh verder. Deze begeleiding bestaat uit een aantal verschillende delen. “Er zitten IVN-vrijwilligers klaar om vragen te beantwoorden en iedere week wordt er een  Moestuinjournaal geplaatst”, licht Aspeslagh toe. Het journaal is van week tien tot week zesentwintig te bekijken op Facebook en YouTube.

IVN
Renee Oudenaarden is eindredactie en communicatiemedewerker bij IVN. “Het IVN gaat samenwerken met Albert Heijn om mensen te helpen hun moestuintjes uit te laten komen”, vertelt ze. “Er zijn ontzettend veel tips waardoor je een groter succes kunt behalen met je moestuintje. Vanaf maandag zitten onze experts klaar om je vragen te beantwoorden.”

Kun jij niet wachten met beginnen? Bereid je dan alvast voor met deze tips en tricks.

Tool moestuintjes

Bron beeldmateriaal: pexels.com