Door: Charlotte van den Broeke

Geert Wilders heeft opnieuw Marokkanenuitspraken gedaan. Dit keer mogelijk met gevolgen. Wilders heeft 6400 klachten gehad, tientallen Marokkanen eisen een schadevergoeding. Samirah A. denkt dat het geen nut heeft om hem te straffen.

”Het is belachelijk, respectloos en ik wordt er boos van. Toch zou ik hem geen straf geven. Als hij zich meer zou verdiepen in de Islam dan weet hij dat het een vredelievend geloof is. Ik denk dat zijn mening dan zou veranderen”, aldus Samirah. Verder denkt zij dat een straf überhaupt niet werkt. ”Ook al zou hij een straf krijgen dan zou hij daarna toch weer een uitspraak maken over het geloof. Het heeft dus geen zin om hem een straf te geven en anders had dat al eerder moeten gebeuren.”

Niet iedereen vindt de uitlatingen van Geert Wilders verkeerd. Een blonde man met een baard, die graag anoniem wil blijven, vindt dat iedereen mag zeggen wat hij of zij denkt. Wij leven volgens hem in Nederland en daarmee heeft iedereen recht op vrijheid van meningsuiting. ”Ik zeg niet dat ik het met zijn uitspraken eens ben. Je beledigt er veel mensen mee en dat is voor veel personen niet fijn. Aan de andere kant zijn de meeste mensen onderhand gewend aan Wilders’ uitspraken. Waarom zou ik wel tegen iemand mogen zeggen dat ik hem of haar niet mag en Wilders niet?”, aldus de jongeman. Volgens hem heeft het ook geen zin om Wilders te straffen. ”Het is te laat en Wilders leert er niet meer van.”

We hebben meerdere mensen gevraagd wat ze hier van vinden wat in het onderstaande filmpje te zien is.

Marokkanen-uitspraken vielen bij 6400 Nederlanders niet goed from Nina Janssen on Vimeo.