Ruim duizend mensen dansend en zingend op een plein, duizenden liters bier en de meest foute live muziek. Wat heb je dan? Juist, een biercantus! Studentenvereniging I*ESN organiseert vanavond voor de zevende keer hét drankfestijn voor internationale studenten. Met als thema: ‘vertegenwoordig je land’.

biercantus instagramIedere Fransman draagt een hoedje, elke Duitser komt met Lederhosen en elke Nederlander trekt zijn stoute klompjes aan. Dat moet het beeld vanavond worden bij de eerste biercantus van dit jaar die plaatsvindt bij Soul café.

Vorig jaar viel de cantus een beetje in het water. De ticket- en bierverkoop viel tegen en het festijn werd geteisterd door een drie uur durende regenbui. Ondanks dat het nog niet zeker is of het vanavond droog blijft, heeft I*ESN niet besloten extra maatregelen te nemen. ‘’We konden kiezen voor poncho’s, maar met een verhuizing in het vooruitzicht moet ieder dubbeltje worden omgedraaid’’, aldus de organisatie.

Terwijl je dit leest, is ongeveer 0.7% van de wereldbevolking dronken. Dat komt neer op ruim 50.000.000 mensen. I*ESN is daarom ook vastberaden dat percentage een beetje op te schroeven want vanavond zal ruim 2.500 liter bier verdwijnen in de glazen van de dorstige studenten. I*ESN: ‘’Een menigte van ruim duizend man zien dansen en zingen op ‘jouw feestje’ is het mooiste wat er is!’’

Vanavond vloeit het bier dus voor de zevende keer uit de tap. In vergelijking met de eerste editie in november 2013 is er erg veel veranderd. ‘’Op onze eerste biercantus kwamen ongeveer 300 man af. Nu zijn we zes edities verder en is het aantal beschikbare kaarten ook met de jaren gestegen omdat steeds meer studentenverenigingen zich aanmelden.’’ Nu, anno 2016, zijn alle 1000 kaarten verkocht. Dat zijn ruim 200 kaarten meer dan de vorige editie.

Om een impressie te krijgen van dit spektakel, zie hier de aftermovie van vorig jaar: