Met de zomer in aantocht, is het altijd fijn om verfrissing te zoeken op een snikhete dag. Lekker op het strand of op het terras zittend, met een cocktail of koud biertje. Maar welke cocktails worden hot deze zomer? De Nieuwsredactie zoekt het uit, zodat je deze zomer de beste cocktails aan de bar bestelt

Erik de Grauw (24) is barmedeweker bij horecazaak Havana in Tilburg. Hij vertelt over de laatste ontwikkelingen in de wereld van cocktails. “Eigenlijk loopt Tilburg achter. Voornamelijk de zuidelijke steden als Valencia, Barcelona en Rome zijn de trendsetters. De Randstad kijkt de trends af van de Zuid-Europese steden en wij kijken weer af van de Randstad.”

Gin-tonic
Volgens de Grauw blijft de gin-tonic een van de populairste sterke drankjes voor deze zomer in Tilburg. “Maar doordat steeds meer mensen kennis vergaren over het mixen, kom je niet zomaar meer weg met een combinatie van Schweppes Tonic en Bombay Sapphire Gin. Je moet de mensen daarom verrassen door meerdere smaken gin te gebruiken of door te garneren met limoen, grapefruit of andere soorten fruit.”

IMG_4802

Trends
Maar welke cocktail moet deze zomer in de gaten worden gehouden? “Vermouth wordt al jaren op de Ramblas  in Barcelona gedronken. Dit drankje, dat goedkoper is dan gin-tonic, bestaat uit meerdere varianten, van zoet tot droog,  en staat ook wel bekend als een sterkere wijn, vanwege het alcoholpercentage van vijftien procent. Ieder merk gebruikt zijn eigen kruiden, van rozemarijn tot vanille.”

De Grauw voorspelt dat Vermouth het goed zal doen tijdens de zomermaanden. “Maar of het in Tilburg deze zomer ook veel gedronken zal worden, durf ik niet te zeggen. Wij in Tilburg lopen altijd een beetje achter op deze trends.”

Een ander drankje  dat langzaam populair wordt in Nederland is de Frozen Daiquiri . “Deze cocktail verschilt van een originele Daiquiri. De frozen cocktail is kouder en wat dikker van structuur. Zeker in de zomer is dit een echte aanrader.”

Klassiekers
Naast de gin-tonic zal ook de Mojito (cocktail met rum, limoensap en mint) en de Caiprinha (bestaat uit limoen en Cachaça) niet snel verdwijnen van de menukaart. Beide cocktails zijn bekend om hun frisse smaak. “Ook de cocktails met verschillende soorten dranken zijn een vaste, stabiele factor in de zomer”, aldus De Grauw.

IMG_4803