Je telefoon is één van de belangrijkste spullen in je tas, iets dat je altijd bij je hebt. Een lege batterij, een updatende of vastgelopen telefoon of slecht bereik zijn een aantal dingen die je geduld goed op de proef stellen. Na een tijdje trouwe dienst begint dat ding kuren te vertonen. Hij laat niet meer goed op, valt steeds uit of kan de nieuwste apps niet meer downloaden. Om dit tegen te gaan geven een medewerker van Belcompany en Frank Verbunt van The Phone House hieronder een aantal tips.

 • Zet je telefoon om de paar dagen een keer uit.
  “Een telefoon heeft soms veel op de achtergrond meedraaiende programma’s open staan. Deze zorgen ervoor dat de batterij sneller leeg is. Door de telefoon uit te zetten, sluit je deze apps af. Dat zorgt ervoor dat de batterij langer mee gaat.”
 • Een bumperhoesje.
  “Een bumper is gemaakt van rubber. Als je telefoon valt, dempt het rubber de klap. Let er ook op dat het hoesje een opstaande rand heeft bij het scherm. Dit zorgt ervoor dat het scherm niet meteen de grond raakt als de telefoon valt.”
 • Programma’s handmatig afsluiten.
  “Door de homeknop in te houden, komt er een scherm met alle openstaande programma’s. Deze kun je handmatig allemaal verwijderen. Dit zorgt er ook voor dat de batterij langer mee gaat.”
 • Zelf resetten.
  “Door de homeknop en de vergrendelknop in te houden gaat je telefoon automatisch resetten. Geen zorgen, jij wist als het goed is geen foto’s, video’s of contacten.
  Batterij goed leeg laten lopen.
 • “Om de batterij niet ‘lui’ te laten worden, moet je de batterij helemaal leeg laten lopen voordat je hem weer oplaadt. Niet elke nacht voordat je gaat slapen klakkeloos dat ding aan de oplader leggen, maar eerst even kijken naar de hoeveelheid batterij.”
 • Screenprotector.
  “Een screenprotector is een soort extra beschermlaagje voor het scherm. Het zorgt ervoor dat het scherm van de telefoon niet bekrast, maar alleen het velletje er overheen.”
 • Geen onbetrouwbare apps
  “Zet er niet te veel meuk op. Dit klinkt een beetje stom. Maar zeker bij android-toestellen zijn er gigantisch veel gratis apps die allemaal beloven goed te zijn voor je toestel, maar dit in veel gevallen zeker niet zijn. Op iPhones is dit niet van toepassing, die zijn op dat gebied beter beveiligd.”