De Tilburg Trappers werden dinsdagavond in eigen huis kampioen van de Oberliga, de derde divisie van het ijshockey in Duitsland. Ze wonnen met 4-2 van de spelers van EHC Bayreuth, die zo’n zeshonderdvijftig kilometer gereisd hebben voor de wedstrijd. De andere twee wedstrijden tegen de spelers uit Bayreuth in ‘the best of five’ werden ook al twee keer gewonnen door de Tilburgers. De Tilburgers worden vrijdagavond gehuldigd bij het stadhuis.

“Dit is echt bizar”, vertelt Canadese Kyle Decoste met tranen in zijn ogen. “Het Tilburgse publiek is geweldig.” Ook ijshockeykenner en Trappers-fan Marco Staps is enthousiast: “Het was heel sfeervol, het stadion was helemaal uitverkocht.” Volgens hem stond er veel spanning op de spelers. Na een 1-0 achterstand, knokten de Tilburgers zich vanaf de tweede periode terug naar een 1-1, en vervolgens via 2-1, 3-1 en 3-2, naar een 4-2 overwinning. Martijn Oosterwijk, die als reservekeeper één keer voor de Trappers in heeft mogen vallen, merkt op dat het ‘een geweldige finale’ was. Vorig jaar kwam hij uit voor Heerenveen, toen was hij verliezer in de finale tegen de Trappers. “Dit was een geweldige overwinning”, zegt hij trots.


Beeld: Dennis van Roozendaal

Promoveren

De Tilburgers promoveren niet naar DEL2, de tweede divisie van Duitsland, maar blijven in de Oberliga spelen. “Een afspraak tussen de Trappers en de Duitsers”, legt Ludo van Vliet uit, die al 18 jaar betrokken is bij de club als stadionspeaker. De Trappers spelen dus nog zeker één seizoen in de derde divisie. Waarom zijn de Tilburgers eigenlijk naar Duitsland overgestapt? “De Trappers werden vijftien keer kampioen in de Nederlandse ijshockeycompetitie”, zegt Staps. Ze vonden hun uitdaging in Duitsland.

Afscheid

Ook Ludo van Vliet had een reden om een fles champagne open te trekken. Hij vertelt meer in het audiofragment hieronder: