Feyenoord neemt het zondag in de finale van de KNVB beker in Rotterdam op tegen FC Utrecht. Als Feyenoord wint, volgt er in Rotterdam een huldiging. Willem II werd in het seizoen 2013-2014 kampioen van de Jupiler League en promoveerde naar de Eredivisie. Hoe wordt er in Tilburg omgegaan met zo’n voetbalfeest?

De Heuvel is het decor als er in Tilburg een voetbalfeest plaatsvindt. “De bushokjes op het plein zijn van glas. We halen ze dan weg om vernielingen te voorkomen,” zegt Theun van den Boer, voorlichter van de gemeente Tilburg. Samen met Willem II en de politie kijkt de gemeente bij een huldiging of er aanpassingen aan het plein moeten worden gedaan. “De keuze tussen feest en veiligheid is er dan in principe niet. Er vindt automatisch een huldiging plaats op het moment dat Willem II kampioen wordt van de Jupiler League of de beker wint. Het is dan aan ons om als gezamenlijke instanties alles in goede banen te leiden.”

Voorbereiding
Tijdens de huldiging van Willem II in april 2014 op de Heuvel in Tilburg stond er een podium en hield de burgemeester een toespraak. Volgens Van den Boer is voorbereiding essentieel bij zo’n voetbalfeest. “Het is dan ook belangrijk dat we als gemeente, Willem II en politie heel nauw samenwerken en dingen goed op elkaar afstemmen.”