Energiedirect.nl is de nieuwe shirtsponsor van PSV. De energieleverancier heeft zich tot juli 2019 aan de club verbonden. PSV ontvangt de per seizoen zes miljoen euro, met een prestatiebonusmogelijkheid tot één miljoen euro. Algemeen directeur Toon Gerbrands is opgetogen. ,,We hebben onze doelstelling behaald.’’

Volgens Gerbrands hoeft het niet te blijven bij een deal van zes- tot zeven miljoen. ˶Er is nog ruimte op de achterkant van het shirt’’, aldus Gerbrands op de persconferentie deze middag. Hij noemt een eventuele overeenkomst met een tweede shirtsponsor een ‘megadeal.’

Spannend
Het heeft precies een jaar geduurd voor de deze sponsor officieel bekend is gemaakt. PSV was ruim vier maanden met Energiedirect.nl in gesprek. Het was dus best even spannend of de juiste geldschieter zou worden gevonden, geeft Gerbrands toe. ˶We zijn met meerdere partijen in gesprek geweest, ook internationale. Ik ben opgelucht en ontzettend blij.’’

Vanaf 1 juli is de nieuwe sponsor op het shirt van de Eindhovenaren te zien. Zowel het eerste elftal, als Jong PSV als het vrouwenelftal zal de naam gaan dragen. Ondanks de Nederlandse naam speelt de ploeg ook bij Europese wedstrijden met Energiedirect.nl op het shirt. Het bedrijf is onderdeel van het internationaal energieconcern RWE.