De Amerikaanse banensite Careercast heeft een top 10-lijst opgesteld met slechtste banen van 2016. De lijst waarbij gelet wordt op werkstress, baankansen en salaris telt maar liefst drie beroepen in de mediabranche.

Volgens Marjo Spee, directeur van de school voor journalistiek in Tilburg, is het logisch dat de krantenjournalist op nummer 1 staat. Toch ziet ze het niet alleen somber in: ”Tachtig procent van onze afgestudeerden heeft binnen zes maanden een baan op hbo-niveau”.
Ook Tom van den Oetelaar, presentator en nieuwslezer bij Omroep Brabant reageerde verrast op het lijstje. Kijk voor zijn reactie de video!

Journalisten bovenaan in Top 10 slechtste banen van 2016 from De Nieuwsredactie on Vimeo.

De top 10 bestaat overigens niet alleen uit mediaberoepen, ook houthakkers, militairen en ongediertebestrijders schijnen het zwaar te hebben. De volledige lijst van Careercast vind je hier.