Een restaurant waar je een biefstuk opgediend krijgt terwijl het worstje van de barman op ooghoogte bungelt. Het kan in Londen, waar het eerste naaktrestaurant deze zomer opent. De vraag is of Nederland ook klaar is voor een culinair hoogstandje op niveau ‘naakt’. 

The Bunyadi, zo moet het restaurant gaan heten. Inmiddels hebben al ruim dertigduizend mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn om naakt een maaltijd te verorberen. Bij de ingang moeten bezoekers hun telefoon achterlaten in een kluisje voordat ze naar binnen mogen. Echt iedereen, met uitzondering van het keukenpersoneel, is naakt. Er is ruimte voor 42 personen en er zal ook een apart eetgedeelte zijn waar mensen met kleren aan kunnen eten.

naakt restaurant

Naakt op je mooist

De NFN, belangenorganisatie voor naaktrecreatie,  behartigt de belangen van ruim 60.000 nudisten in ons kikkerlandje. Ze vinden het een leuk initiatief, maar verwachten niet dat er in Nederland zoiets gaat komen. Maaike Brugman: ‘’Het is een leuke ludieke actie. Het is leuk dat mensen zo enthousiast zijn, maar het heeft wat ons betreft niet veel te maken met naaktrecreatie.’’ Brugman beweert dat naaktrecreatie voor iedereen persoonlijk is. ‘’Iedereen vult het in zoals het bij hem of haar past en meestal doen mensen dat op plekken die daarvoor geschikt zijn. Wij betwijfelen of midden in Londen een geschikte plaats is voor naaktrecreatie.’’ De NFN heeft ook nog geen geluiden gehoord van mensen die geïnteresseerd zijn in losstaand restaurant.