Tilburg Trappers werd dinsdag 19 april kampioen van de derde divisie van de Duitse ijshockeycompetitie. Een dag later kan voorzitter Ron van Gestel het nog nauwelijks bevatten. “Je weet dat je kampioen kunt worden, maar het is bizar als het dan ook echt gebeurt.”

De Tilburgers stapten over naar Oberliga, de derde divisie van Duitsland, omdat het niveau in Nederland volgens hen te laag ligt. De Trappers kunnen niet promoveren naar de tweede Duitse divisie. Van Gestel: “Dat is een afspraak die we met de Duitse hockeybond hebben gemaakt. De tweede divisie organiseert de bond samen met een andere bond. We zijn wel al in gesprek over de mogelijkheden die er voor ons zijn om een divisie hoger te spelen. Het gaat dan onder meer om hoe dingen georganiseerd zijn en wat de kosten voor ons zijn.”

Spannende avond
IJssportcentrum Stappegoor was dinsdagavond het toneel van een zinderende wedstrijd tussen de Tilburgers en EHC Bayreuth. De Trappers wonnen de wedstrijd met 4-2. “Het was een hele spannende avond. Toen we met 2-1 voor stonden, merkte je dat de spelers de overwinning niet meer uit handen gingen geven,” zegt Van Gestel.

Verlossing
De verlossing kwam volgens de voorzitter van de Trappers pas na het laatste fluitsignaal. “Iedereen viel elkaar meteen in de armen. Er overheerste een enorm trots gevoel. Als je voor het eerste jaar in de Duitse competitie speelt, verwacht je niet dat je meteen kampioen wordt.” De Trappers ontvingen enorm veel complimenten van de Duitse bond, de tegenstander en het Duitse publiek. “Dat maakt het extra bijzonder. De waardering is groot. Dat geeft een fijn gevoel in een voor ons nieuwe competitie,” aldus Van Gestel.