Het lenen van een fiets in het centrum van Tilburg wordt binnenkort nog eenvoudiger door het nieuwe deelfietsensysteem van Hopperpoint. In plaats van de ov-fietsen, die alleen bij de stations te huren zijn, zullen ook in de binnenstad, bij hotels en bij het Stadskantoor punten komen waar deze ‘hoppers’ te huren zijn. In januari heeft Eindhoven al enkele punten gekregen, waaronder het Van der Valk Hotel. Ook Tilburg heeft er eentje bij Stadskantoor 6. In totaal moeten het er tien per stad worden. Naast de bestaande punten in Eindhoven en Tilburg, wil Coen Vermeulen, mede-eigenaar van het bedrijf, ook in Breda, Helmond en ‘s Hertogenbosch gaan uitbreiden. Ook de rest van Nederland zou volgens hem uitgerust worden met Hopper-punten.

Met een gratis app kun je voor drie euro voor de eerste twee uur en acht euro voor de hele dag een fiets lenen. De fietsen kunnen bij elk Hopperpoint ingeleverd worden, ook in andere steden. Het ziet er naar uit dat de Hoppers door de laagdrempeligheid een concurrent zijn voor de bestaande ov-fiets.