Spelers van RKC gingen op woensdagmiddag 20 april in Waalwijk en omgeving langs de deuren bij hun supporters. Met de actie wil de club seizoenkaarthouders bedanken voor hun steun in het afgelopen jaar en ze stimuleren hun jaarkaart te verlengen.

“We hopen op deze manier een band op te bouwen met de fans die ons het hele jaar door steunen. Daarnaast bestaat het stadion dit jaar in september 20 jaar en vinden wij dit een mooie manier om dit feest samen met de supporters te vieren,” zegt Sander Mijnhijmer, perschef RKC Waalwijk. De actie van de spelers valt volgens hem in goede aarde bij het publiek. “Het overkomt je natuurlijk niet elke dag dat er ineens een speler van je favoriete club voor de deur staat.”

Lege plekken
Een supporter die ingaat op het verzoek van de spelers van RKC om zijn seizoenkaart te verlengen, hoeft daar niet voor te sparen. Als hij naast het verlengen van zijn jaarkaart een nieuwe seizoenkaarthouder aandraagt, betaalt hij slechts 20 euro. Hetzelfde bedrag ben je kwijt als je twee losse wedstrijden van RKC bezoekt. Mijnhijmer: “Het is een feit dat er veel lege plekken in het stadion zijn. Als je kijkt naar de seizoenkaarthouders zaten we een aantal jaren terug nog op drie á vierduizend. Nu zijn dat er nog maar ongeveer 1.200.” De club hoopt met deze actie het stadion komend seizoen voller te krijgen.