Het dak gaat eraf tijdens de huldiging van de Destil Trappers op het Stadhuisplein. De Tilburgse ijshockeyers worden voor een bomvol plein feestelijk gehuldigd. Het team bemachtigde dinsdag het kampioenschap in de Duitse Oberliga, nadat het drie van de vijf finalewedstrijden tegen de Bayreuth Tigers won. “We hebben laten zien dat we het kunnen”, zegt aanvoerder Diederik Hagemeijer.

Honderden fans uit Tilburg komen vrijdagavond op het huldigingsfeest van de Trappers af. De sfeer zit er vanaf minuut één al goed in dankzij de muziek en gratis Schrobbelèr. Na even wachten, wordt het geduld van de fans beloond. Het team van de Trappers komt, met toeters en bellen, in de spelersbus aan. Het gejuich is oorverdovend als de ijshockeyers het podium betreden en ladingen confetti schieten over het plein.

Burgemeester Noordanus bijt het spits af met een ode aan de Tilburgse ijshockeyers. “Wat was het een avontuur om na vijftien keer landskampioen, te zeggen: en nu gaan we het tegen heel Duitsland opnemen.” De club speelt namelijk sinds dit jaar voor het eerst in Duitse Oberliga, oftewel de derde divisie. De burgervader benadrukt dat het een grote prestatie is om gelijk kampioen te worden. Ook dit wordt onder groot gejuich door te toeschouwers bemoedigd.

Hier een fragment van de feestvreugde onder de supporters in de laatste seconden van de wedstrijd:

Trots
Het team is trots. Dat blijkt dan ook wel uit de hoeveelheid champagne die er wordt gedronken. “Het is heel gaaf hoe het dit seizoen is gelopen”, vertelt Hagemeijer. “We hebben er hard voor gewerkt en veel kilometers gemaakt.” Helaas kunnen de Trappers niet promoveren, omdat dit zo is afgesproken. “Maar we hebben in ieder geval laten zien dat we het kunnen. Hogerop komen zou natuurlijk wel heel leuk zijn. Nu gaan we eerst een leuk feestje vieren en daarna zien we wel weer”, lacht hij.

Ook voorzitter Ron van Gestel is trots op ‘zijn’ team. “Ik voel me de gelukkigste voorzitter op aarde”,  zegt hij lachend. Hoe de samenstelling er volgend seizoen uitziet, weet hij nog niet. “We gaan eerst kijken welke spelers we houden en de zaken evalueren.” Hij benadrukt dat de Tilburgse kampioenen hebben laten zien dat ze het niveau van de Oberliga aankunnen.

Toekomst
De ijshockeyers promoveren volgend seizoen niet, maar wie weet zit dit er in de toekomst wel in. Toch is het volgens Van Gestel een grote stap. “Het is natuurlijk een niveau hoger en er komt ook meer organisatie bij kijken. We hebben wel een aantal jaren nodig om dit te realiseren.”

Daarnaast zien de fans de toekomst ook rooskleurig in. De Tilburgse Rachel, die geheel in Trappers-outfit naar de huldiging is gekomen, verwacht dat de Trappers in de toekomst wel hogerop komen. “Ze gaan in ieder geval verder waar ze zijn gebleven”, meent ze. De supporter, die elke wedstrijd in Nederland heeft bezocht, was er afgelopen dinsdag ook bij. “Ik had vooraf wel het gevoel dat we gingen winnen, maar het was wel spannend hoor.” Als de Destil Trappers dinsdag niet hadden gewonnen, hadden ze nog steeds op een overwinning voor het kampioenschap moeten wachten.

Voor nu is het voor het team en de supporters feesten geblazen. De feestelijke avond werd vervolgd in de L!ve bar, waar de club de overwinning nogmaals viert. Ook is het vanavond dubbel feest, nadat coach Bo Subr bekendmaakte dat hij nog twee jaar bij de Trappers blijft.