Zit je op een zaterdagavond lekker in luierstand een film te kijken, wordt je verplicht om je telefoon te gebruiken. Zaterdag is de TV première van de eerste film ooit met een Second Screen applicatie. Wat zijn de reacties van de mensen die de film al gezien hebben?

 

Hoewel bijna elke krant of tijdschrift lovende woorden heeft over de film, lijken de reacties van filmfanaten tegen te vallen. Het acteerwerk is slecht, het verhaal is onrealistisch, voorspelbaar en overdreven en de app laat ook wat  te wensen over. Op de site moviemeter.nl delen filmfreaks hun mening over de film. APP scoort slechts een 2,83 op een schaal van vijf. ‘De app is eenvoudig vormgegeven’, ‘Ik miste een deel zonder de app’ en ‘Het gebruik van de app en televisie was vermoeiend’ zijn enkele reacties op de site.

APP

Arjan Wellis is filmrecensent en vraagt zich af of de app een toegevoegde waarde heeft. ‘’Het is best een aardig gegeven en soms zelfs een leuke toevoeging dat je van tevoren een app kunt installeren om zo extra informatie mee te krijgen. Maar meer dan een leuke gimmick is het ook niet.’’ Hij zag zelf de film en was wel enthousiast over de werking ervan. ‘’Het stukje techniek reageert op het geluid van de film, waardoor er geen internetverbinding nodig is. Het werkt allemaal best redelijk en snel, al verscheen er op het toestel van de buurman één enkele keer info die bij anderen uitbleef.’’

De makers van ‘App’ volgen een trend in het gebruik van de Second Screen technologie. Deze techniek wordt namelijk de laatste jaren steeds vaker toegepast, voornamelijk bij games die zijn te spelen op Xbox, Playstation en Nintendo.

Storyline
‘APP’ gaat over Amy. Zij is een psychologiestudente die verslaafd is aan haar telefoon en aan social media. Op een dag ontdekt ze een app op haar telefoon die veel persoonlijke dingen weet. Het wordt zelfs zo erg dat de app haar terroriseert door persoonlijke foto’s en video’s te verspreiden. Als Amy besluit tegen de app in te gaan, wordt ze meegezogen in de beangstigde wereld van de app. App is zaterdag 23 april te zien om acht uur bij RTL5.