De prosecco raakt op! De mousserende wijn wordt steeds populairder en de producenten in Italië kunnen de vraag niet aan. Volgens een Brits onderzoeksbureau put de voorraad uit. Wat zijn de gevolgen voor alle proseccoliefhebbers?

“Ik denk persoonlijk niet dat de prosecco daadwerkelijk op gaat raken”, zegt Luc Linnenbank, sommelier bij het Tilburgse restaurant Monarh. “Misschien dat de producenten grote moeite krijgen met die vraag, maar het raakt nooit helemaal op.” Door de grotere vraag verandert wel de prijs. “Die zal stijgen. Ik verwacht dat dat zelfs nog dit jaar gebeurt.”

Hierdoor zal het aantal flessen prosecco in de winkelschappen wel afnemen. Prosecco wordt steeds populairder in vergelijking met ‘concurrenten’ zoals champagne en cava. De populariteit is volgens Linnenbank logisch: “Het is een goedkope wijn. Daarnaast is het van de mousserende wijnen veruit de toegankelijkste.” Als de prijs stijgt, zullen mensen voor iets anders kiezen.

Foto credits: Didriks