Met een stok in de hand en hun ogen naar de grond gericht, loopt een klein groepje vrijwilligers door het bosgebied Oude Warande in Tilburg. Ze zijn op zoek naar een 47-jarige Tilburger, die sinds vorige week dinsdag is vermist. De actie, opgezet door de onafhankelijke organisatie Tactical Tracking, zal tot donderdag duren. De Nieuwsredactie liep mee met de zoekactie en sprak met hoogleraar criminaliteit Marc Groenhuijsen aan de Universiteit van Tilburg, die dergelijke acties toejuicht.

Door Inge de Bruijn en Maartje Groenen

UPDATE – De man is mogelijk terecht. Volgens Guido Spekman van Tactical Tracking is hij gesignaleerd in Lima, Peru en schijnt hij in goede gezondheid te verkeren. Kennissen van de familie die in Lima wonen, hebben contact gehad met het Brabants Dagblad toen het nieuws van de vermissing naar buiten kwam.

Het verhaal is echter nog niet bevestigd en er zijn wat twijfels rondom het vertrek. Zo heeft de man zijn paspoort thuis laten liggen en is er nog geen direct contact geweest tussen de man en de familie of politie. Er is in ieder geval een onderzoek gestart en de politie neemt de zaak over.