In Nederland is de sport nog niet zo populair, maar in Amerika en Australië is het helemaal hot: drone racen. Afgelopen zondag werd in Nederland een drone race gehouden op het FLUX terrein in Eindhoven. 24 piloten streden om de Eindhoven Cup. De winnaar van de race is Dino Joghi. Vorige maand werd hij nog vierde tijdens het Wereldkampioenschap drone racen in Dubai.

 

Op een groot parcours moesten de piloten hun drone zo snel mogelijk bij de finish krijgen zonder te crashen. En snel gaan ze, de racedrones kunnen namelijk een snelheid van 120 km per uur bereiken. In de drone zit een camera, die in verbinding staat met de videobril van de piloten. Hierdoor kunnen de piloten precies zien waar het apparaat vliegt.

Winnaar Dino kreeg een luchtballonvaart, een onderdeel voor zijn drone en 250 euro. Veel geld valt er in Nederland nog niet te verdienen met de sport. Daarvoor moeten racers toch echt naar het buitenland.

Maar er is nog een vraag die over blijft: hoe zit de sport zelf nou eigenlijk in elkaar? Verslaggeefster Julie Velthoven vroeg het aan een van de deelnemers.

https://www.youtube.com/watch?v=HQI-9HkWUfQ