Humberto Tan maakt vanavond in zijn programma RTL Late Night bekend welk boek door het publiek is verkozen tot ‘Sportboek van het Jaar’. Een van de genomineerden is het boek Topshow, over het reilen en zeilen achter de schermen bij (destijds nog) Voetbal International. Voor auteur en sportjournalist Michel van Egmond zou een eventuele overwinning zijn derde grote overwinning in vier jaar tijd betekenen. Eerder won hij de NS-publieksprijs voor Gijp (2013) en Kieft (2014).

Met name dat eerste boek betekende zijn doorbraak bij het grote publiek, hoewel hij op dat moment al een behoorlijke reeks titels op zijn naam had staan. Al in 1999 publiceerde de inmiddels 48-jarige Van Egmond zijn eerste verhalenbundel Nooit meer juichen.

Update: Wederom gaat Michel van Egmond met de hoofdprijs aan de haal. Volgens het Nederlands publiek is Topshow het beste sportboek van het afgelopen jaar. Daarmee verslaat hij onder anderen Mart Smeets (Thuis in de Tour) en Erik Dijkstra (De eenzame schaatser).