Van je droom werkelijkheid maken; dat hebben Roy Swinkels (24), Dennis Lommelen (26) en Stephan van Halewijn (31) gedaan. Vorig jaar organiseerden de drie in Kaatsheuvel hun eigen Fairytale Festival. Dat werd zo’n succes dat de jongens inmiddels bezig zijn met editie twee, welke op 7 mei plaatsvindt.

Op een steenworpafstand van de Efteling ligt een groot vrij terrein waar Fairytale Festival wordt gehouden. Sprookjesachtig losgaan dus. Het meest bijzondere is dat het evenement wordt georganiseerd door drie jonge gasten, Roy uit Kaatsheuvel en Dennis en Stephan uit Tilburg. Roy vertelt dat er hoop komt kijken bij de organisatie.

“Fairytale Festival is een initiatief van drie vrienden”, vertelt de Kaatsheuvelse Roy. “We hadden eigenlijk allemaal dezelfde droom; een festival organiseren. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om dat hier in Kaatsheuvel te organiseren. Er zit hier veel jeugd, maar er is eigenlijk niets te doen, dus waarom niet hier? Toen zijn we hier gestart. We hebben simpel gezegd een datum gepland, een terrein gevonden, dj’s geboekt en een thema bedacht. Maar dat was een hele lange weg. Na vier jaar overleg konden we eindelijk gaan starten en het voorbereiden van het eerste festival zelf kostte ook nog eens anderhalf jaar. Het  werken aan je eigen festival is echt een magisch moment.”

Ambitie

De eerste editie trok 3100 bezoekers, uitverkocht dus. Al snel zou blijken dat Fairytale Festival niet iets eenmaligs zou blijven. “We hebben dusdanig goede reacties gehad dat we besloten hebben om van het festival een jaarlijks terugkerend evenement te maken. We zijn ambitieus, willen voor meer bezoekers en voor nog vettere podiums gaan. Groter en gedetailleerder. Daarom zijn we nu twee maanden aan het opbouwen in plaats van anderhalve week.”

De eerste editie van het festival vond vorig jaar begin mei plaats. Voor lang nagenieten was geen tijd want vanaf eind augustus zijn de drie bezig met de tweede editie Alles wordt uit de kast gehaald om het festival nog beter en nog groter te maken. “Ik durf toch wel te zeggen dat we, vooral op hardstyle gebied, de grotere namen hebben staan”, zegt Roy. Onder andere Warface en Bass Modulators. Vorig jaar mikte we nog op de beleving. Nu ligt de focus op een doorpakkende visie. Fairytale Festival moet nog steeds de beleving hebben, maar we willen wel iets neerzetten waar we jaren mee door kunnen. We willen laten zien dat we het echt menen”, aldus Roy.