De jeugd selectie voor het Europees Kampioenschap Darts in Hongarije is bekend gemaakt. De 12-jarige Kyara zal deze zomer, samen met Layla Brussel, Nederland vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap. Bij het toernooi zullen vanuit Nederland maar liefst vier jongens aanwezig zijn, dit tegenover de bovenstaande twee meisjes. “Dat komt omdat er weinig over meiden die darten gepraat wordt, dat is jammer”, vindt Kyara.

Wereldwijd is de lijst van mannelijke darters een stuk langer dan die van de vrouwelijke. Ook bij de jeugd merkt Kyara daar veel van. “Ik denk dat veel mensen van mijn leeftijd darten niet kennen, maar ik weet ook niet of ze het leuk zouden vinden”, vertelt de jonge dartster.

“Ik ben zelf begonnen met darten toen ik zeven was. Mijn vader dartte altijd, maar is gestopt toen hij kinderen kreeg. Later ging mijn broer darten, daardoor begon ik. Ik vind het pijlen gooien en de gezelligheid eromheen gewoon heel erg leuk. Ik zou het ook echt aanraden aan andere meiden.”

Vrouwen in de dartsport moeten volgens de Ossenaar meer media-aandacht krijgen. “Ik denk dat vrouwendarten wel groter gaat worden, dat hoop ik vooral.” Ook op het EK in Hongarije hoopt ze te winnen. “Ik denk dat ik grote kans maak om te winnen. Ik ga plezier maken en de rest zien we wel.”