Met de slechte weersvoorspelling voor Koningsdag in het verschiet, zoeken vele mensen naar events waar je niet zeiknat wordt. De Nieuwsredactie heeft een overzicht met leuke overdekte evenementen voor Koningsnacht en -dag.

Vanwege het slechte weer, zetten kroegeigenaren aan de Molenstraat in Nijmegen partytenten op. Hierdoor is de gehele straat overdekt, waardoor niemand in de regen hoeft te lopen van het ene naar het andere café. In Tilburg wordt op diverse plekken de verjaardag van koning Willem Alexander gevierd. De Korte Heuvel is al jaren de populairste bestemming om Koningsdag te vieren. Echter is de straat niet helemaal overdekt zoals in Nijmegen. Richard van Zelst, van de L!ve Piano Bar in Tilburg, geeft aan waarom. “Het is gewoonweg te duur om de hele straat te overdekken. Binnen is er genoeg ruimte om een feestje te bouwen.”

In de Oranjestraat in Tilburg staat een kleine overkapping, maar die is niet bedoeld voor de regen. “De partytent staat er in eerste instantie gewoon voor de sier”, laat Sam van Nieuwamerongen, een van de organisatoren, weten.

In Eindhoven verhuisde het event Electric Orange van outdoor naar indoor, vanwege de negatieve weersvoorspelling. Daarom vindt het evenement niet plaats bij Hoek Vestdijk, maar in het Beursgebouw. De line-up bestaat onder andere uit Yellow-Claw en DJ Sander van Doorn.

Oranje Pakhuis
In het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam wordt het Oranje Pakhuis festival gehouden. Iedereen kan via de Facebookpagina van het event laten weten dat ze aanwezig zijn. Inmiddels staat de teller al op meer dan vierduizend mensen die aangegeven hebben dat ze er bij zijn. Armand Stout, een van de organisators van het festival, geeft duidelijkheid over de actie. “Er is ruimte voor ongeveer drieduizend man. Daarom gaan we vandaag om vijf uur ‘s middags de ‘aanwezigknop’ offline halen. Verder gaan we op Koningsdag zelf ook communiceren via social media, zodat de mensen weten hoeveel mensen er op dat moment binnen zijn.” Het evenement begint om 13.00 uur. “De mensen die voor zes uur ‘s avonds binnen zijn, mogen gratis naar binnen. Na zes uur kosten de kaarten vijftien euro.”