Frank de Boer en Phillip Cocu maken kans op de Rinus Michels Award, een prijs voor beste trainer in de Eredivisie. Uit het verleden blijkt dat veel trainers die hoog in de Eredivisie staan, de prijs winnen. Toch zijn Heracles, FC Utrecht en PEC Zwolle dit jaar ook kanshebbers, ondanks dat zij wat lager in de competitie staan.

De Rinus Michels Award wordt namens het Coaches Betaald Voetbal (CBV) aan de beste coach in de Eredivisie uitgereikt. Sportjournalist Willem Vissers zou zelf graag Sparta in het rijtje voor deze prijs zien staan. “Het valt me op dat Alex Pastoor er niet bij zit. Blijkbaar mogen alleen trainers uit de Eredivisie genomineerd worden.” Hij vindt dat Pastoor er wél bij had moeten staan. “Hij heeft namelijk met aantrekkelijk voetbal het kampioenschap in de eerste divisie gewonnen.”

Ook vorige seizoenen werd de prijs uitgereikt:


Winst
Vissers vindt het lastig te bepalen wie van de geselecteerde trainers de grootste kans maakt om de prijs te winnen. “Heracles is de meest opvallende presterende ploeg. Ze staan op de zesde plek, dus ze hebben het bijzonder goed gedaan”, vertelt hij. Of de winnaar een coach is van een club die nu bovenaan in de Eredivisie staat, blijft gissen. “Het is sowieso een rare verkiezing. Op 6 mei is de uitreiking van de prijs en op 8 mei is pas bekend wie kampioen wordt.”

Toch meent Petra Balster van het CBV dat niet per definitie de rank in de Eredivisie bepaalt welke coach de prijs krijgt. “De winnaar wordt namelijk gekozen door collega’s uit het vak,” vertelt ze. Of daadwerkelijk een trainer met een hoge plek in de lijst de prijs pakt, wordt op 6 mei bekendgemaakt.