Supporterscafé De Aftrap van PSV in Eindhoven mag nog tot eind 2016 openblijven. Toch is de zoektocht naar een geschikte locatie makkelijker gezegd dan gedaan. Uitbater Hans de Kruyff hoopt dat hij zijn café in de buurt van het stadion kan behouden. “Onder de supporters is het rumoerig”, vertelt hij.

PSV-supporters en De Kruyff houden hun adem in. In juni wordt bekend óf en waar de supporterskroeg van PSV open kan blijven. “Het nieuwe café moet in ieder geval dicht bij het stadion zijn en ongeveer dezelfde grootte hebben”, vertelt De Kruyff. Makkelijk gaat dat in ieder geval niet zijn, want de cafébaas zit nu al krap doorhet grote aantal gasten dat hij ontvangt. “We zijn nu eigenlijk ook al te klein, maar een grotere locatie gaat al helemaal lastig worden omdat deze er niet is.”

Demonstraties
Veel inspraak heeft de cafébaas niet, maar de gemeente komt binnenkort met de alternatieven. “Ik heb zelf ook rondgekeken, maar ik heb niks te vertellen”, zegt hij. De Kruyff weet zelf al een jaar dat hij dicht moet, maar de supporters blijven het jammer vinden. “Sinds het bekend is dat we weg moeten, zijn ze een beetje rumoerig. Ze hebben allemaal demonstraties aangekondigd, maar deze zijn tot zover gelukkig van de baan.”

De Kruyff hoopt dat er voor het einde van het jaar in ieder geval een nieuwe locatie voor zijn supporterscafé geregeld is. Als hij niet open mag blijven, verwacht hij problemen. “Dan gaan de fans door de binnenstad zwerven. Dit was voor ik het café begon ook al het geval en de rest van de horeca is hier niet blij mee. Dát is waarom ik de zaak begonnen ben.” De gemeente Eindhoven en de supportersvereniging van PSV wilden niet reageren.