De Destil Trappers hebben voorlopig nog niet de ambitie om in de Duitse ijshockeycompetitie te promoveren, aldus voorzitter Ron van Gestel. Dit in reactie op de uitspraken die directeur René Rudorisch van DEL2, de volgende divisie in het Duitse ijshockey, deed aan de krant Eishockeynews. Volgens hem wordt er geen plek in de DEL2-competitie weggegeven aan een Nederlandse club.

Het kampioenschap van de Destil Trappers in de Duitse Oberliga (derde divisie) staat nog vers in het geheugen en dan komt het woord ‘promoveren’ alweer aan bod. “Iedereen praat gelijk over promoveren naar DEL2, maar dat is totaal onze ambitie niet”, vertelt voorzitter Ron van Gestel van de Trappers. De Oberliga past volgens hem goed bij het huidige team. “Als je kijkt naar de begroting, de capaciteit van het stadion en de verplichting om met vijf jeugdspelers te spelen, dan past deze positie heel goed bij ons.”

Moeilijk
Promoveren is daarnaast ook niet zo makkelijk als het lijkt. Er moet behoorlijk wat gebeuren willen de Tilburgse ijshockeyers succesvol kunnen doorstromen naar de DEL2. “We moeten dan een begroting hebben die minimaal het dubbele is van hetgeen wat we nu hebben. Ook hebben we een groter stadion nodig voor meer capaciteit en moet de organisatie professioneler worden. Zover zijn we nog helemaal niet.”

De ijshockeyclub gaat nu stap voor stap bekijken wat mogelijk is. “Deze zomer gaan we in gesprek met de organisatie van DEL2 over de toekomst”, vertelt Van Gestel. Hij benadrukt dat de Trappers voor nu blij moeten zijn dat ze in de Oberliga mogen spelen.