FC Oss komt dit jaar nog goed weg in de Jupiler League: ze hoeven niet te degraderen. De Brabantse voetbalclub, die momenteel laatste in de Eerste Divisie staat, moet volgend jaar een tandje bijzetten om niet alsnog in rang te verlagen. Dan komt er namelijk een Tweede Divisie.

Een schrale troost voor FC Oss, van een degradatie is nog geen sprake. De Brabantse voetbalclub, die momenteel met 29 punten onderaan in de Jupiler League staat, komt er dit jaar nog goed vanaf. “Degraderen is dit jaar nog niet mogelijk. Ook al zou de club het willen”, zegt KNVB-woordvoerder Bram Groot. Daarnaast is het ook voor de winnaars uit de Topklasse niet mogelijk om door te stromen naar de Jupiler League. Pas volgend seizoen wordt het degraderen en promoveren van en naar die competitie ingevoerd.

Tweede Divisie
Volgend jaar wordt het allemaal anders. Dan voert de KNVB een nieuwe competitie in. “Volgend seizoen heb je de Tweede Divisie.” Hier zal onder andere de winnaar van de Topklasse (het amateurvoetbal) en de laatste in de Jupiler League in komen te spelen.  “De Tweede Divisie zit tussen de Topklasse en de Jupiler League in. Dit is gewoon amateurvoetbal”, aldus Groot. De Tweede Divisie gaat bestaan uit de top zeven van beide Topklasses en de nummers twee tot en met vijf uit de Beloftencompetitie, het amateurvoetbal voor jongeren.

FC Oss moet volgend jaar met een nieuwe trainer zorgen dat zij niet weer onderaan de lijst komen te staan. Huidige coach Reinier Robbemond liet namelijk begin deze maand weten afscheid te nemen van de club, dit vanwege de tegenvallende resultaten. Een opvolger is nog niet bekend.