De Wagenmakerij aan de Spoorzone wordt dit weekend omgetoverd tot een hippiemarkt in ‘Ibiza Stijl’. Met dit jaar voor het eerst workshops, modeshows en een club met Dj’s.

Organisator Marc van Rijen denkt dat het een groot succes gaat worden. Vorig jaar werd het evenement in een relatief korte tijd georganiseerd en waren er ruim 2500 mensen. Nu viel de kaartverkoop een beetje tegen. ‘’We weten dat de voorverkoop nooit super goed loopt. We hebben nu pas vijfhonderd kaarten verkocht.’’

Veranderingen

Dit jaar is de tweede editie en de opzet en inrichting van het evenement is iets anders. ‘’Vorig jaar sloten de kraampjes om zeven uur en toen gingen ze al afbouwen terwijl er nog mensen wilden borrelen. Nu valt er rond diezelfde  tijd een doek naar beneden wat het gebied met de kraampjes scheidt van de club. In totaal komen vijf DJ’s draaien en zal het evenement tot ongeveer elf uur doorgaan.’’ Er wordt zelfs een DJ overgevlogen vanuit Ibiza.

Naamloos

De keuze is reuze

Aanstaande zondag zijn er ruim honderd kraampjes. Dit jaar zijn de foodstands goed vertegenwoordigd. Zo worden er cup cakes, bio sappen, pasta, churros en kreeft- en krabbenpoten verkocht.

Niet iedereen kan zomaar op Mercado D’Ibiza zijn of haar spullen verkopen. ‘’Er zijn wel een paar eisen’’, aldus Van Rijen. ‘’We hebben voornamelijk mode, welness en interieur. Ook moet het merk een Ibizastijltje hebben.’’

Een mix van een hippiemarkt, lifestyle evenement, club en Tilburg culinair bij elkaar. Dat moet het worden voor Van Rijen. ‘’Voor tien euro heb je eigenlijk een festival en een markt in een.’’

Vol programma

Nog een verandering met vorig jaar is dat er een stuk meer georganiseerd is qua activiteiten. Door de dag heen zullen er meerdere workshops en modeshows worden gegeven. Ook is er een aparte kinderafdeling waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen zoals pizza’s bakken of schilderen.

ML Sweetheart is een kinderkledingzaak die voor de tweede keer van de partij is. Eigenaresse Rebate van Welzen: ‘’Alles zat mee, en de sfeer was perfect. Daarom staan we er dit jaar ook weer.’’

Xapron

Voor Xapron is het dit jaar de eerste keer. Deze zaak ontwerpt en produceert leren schorten. Peter Vrins: ‘’Wij komen om het type publiek. Het zijn trendy mensen die trendy stoere schorten gaan kopen.’’ Vrins verkocht al schorten in Ibizastijl en dat haakt dus aan bij dit evenement. ‘’Het barbecueseizoen begint weer en wij hebben ook daarvoor schorten.’’ Xapron staat regelmatig op evenementen die gepaard gaan met foodstands.

_80B0964 kopiëren.2a

Mercado D’Ibiza betekent letterlijk ‘markt van Ibiza’. Deze Tilburgse versie is afgeleid van evenementen zoals die al jaren bestaan op Ibiza. Het is eigenlijk een soort hippiemarkt.