Inbrekers hebben het steeds vaker gemunt op studentenwoningen. Afgelopen twee maanden kwamen bij het Studentenmeldpunt Onveilig Wonen 52 meldingen van onveiligheid in studentencomplexen binnen, waarbij het in bijna de helft van de gevallen om inbraak ging. Het gevolg van de nonchalante levensstijl van de doelgroep.

Dat stelt Lilian Tieman, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) . Deze organisatie helpt partijen als gemeenten en woningbouwcorporaties met tips en materiaal als folders en brochures om jongeren bewust te maken van de gevaren van woninginbraak. De doelgroep maakt zich namelijk niet al te veel zorgen over inbrekers, ziet het CCV.

Het CCV stelt campagnemateriaal, onder andere in de vorm van filmpjes die door studenten zijn gemaakt, beschikbaar op de website. Heb je zelf nog tips voor een betere bescherming tegen woninginbraak? Laat het hier dan weten.