Goed nieuws voor alle mensen die spijt hebben van hun plakplaatje. Wetenschappers van de New York University werken aan een soort inkt die na een tijdje van je lijf verdwijnt. Ideaal voor twijfelaars en impulsieve mensen. Of zit er een addertje onder het gras?

Wonderinkt

Het nieuwe middel heet “Ephemeral” en werkt precies hetzelfde als de inkt van een tatoeage. Het enige verschilletje is dat Ephemeral niet permanent is. De wonderinkt blijft maximaal een jaar zitten. Wanneer je de tattoo na een kortere tijd al niet meer ziet zitten, kun je met een speciaal apparaat de inkt van je huid af laten laseren. Pijnloos.

Niet perfect

Niet iedereen is enthousiast over het product. Eric Bakker, tatoeëerder bij Stillwaters Tattoo&Piercing in Tilburg, zou het spul niet gebruiken. “Als ik een tattoo zet, wil ik dat het er na een aantal jaar nog steeds duidelijk op staat”, zegt hij. Ook benadrukt Eric dat deze inkt niet alleen maar voordelen heeft: “Dit soort inkt wordt al gebruikt bij permanente make up. Het probleem is dat de inkt niet zomaar verdwijnt, maar langzaam begint te vervagen. Dan loop je dus een tijdje met een vage vlek.” Ashley Smans (23) geeft een soortgelijk antwoord. De tattoo-fan gaat liever voor het echte werk. Op de groep Tattoo Inkspirations deelt ze graag plaatjes van mooie werken. “Het is een mooie uitkomst voor mensen die wel een tattoo willen maar nog niet zeker zijn over hun besluit. Voor mij persoonlijk is het niks. Als ik graag een tattoo wil dan is dat iets wat ik erg graag wil en dan mogen ze voor mij me hele leven op mijn lichaam staan”, aldus Ashley.

giphy (2)

Ga jij ervoor?

Wanneer Ephemeral verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend. Op de website kun je in ieder geval alle ontwikkelingen rondom de inkt bijhouden. Kun je misschien toch de naam van je vriendje of vriendinnetje op je bil zetten.