In het Duitse Augsburg kun je voortaan onbezorgd appen als je oversteekt. Omdat er zoveel voetgangers alleen aandacht hebben voor hun smartphone worden de stoplichten niet meer gezien, met gevaarlijke situaties als gevolg. Met behulp van knipperende stoplichten op de zien voortaan ook de smartphoneverslaafde verkeersdeelnemers of het groen of rood is.
Duitsland stond te springen om een passende oplossing voor dit groeiende probleem. Vorige maand overleed nog een 15-jarig meisje in het verkeer in Duitsland toen zij zonder te kijken overstak en werd geschept door een trein. Ze was bezig met haar smartphone en had oordopjes in.

Kunnen we ook in Nederland binnenkort ‘blind’ de straat over? In onderstaande video zie je de reactie van Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Tilburg op de smartphonestoplichten.