Bezoekende fans zijn niet welkom, mochten Willem II en NAC Breda de finale van de play-offs spelen. Te weinig politie, meldt Omroep Brabant. Maar de clubs zelf zijn nog helemaal niet bezig met hun eventuele derby.

Een woordvoerster van NAC Breda geeft aan dat beide clubs niet betrokken worden bij al dan niet toelaten van externe supporters. “Die beslissing wordt uiteindelijk gemaakt door de gemeenten.” Willem II richt zich volgens een woordvoerster op dit moment volledig op de aankomende wedstrijden tegen Almere City. “Daar zullen geen extra veiligheidsmaatregelen genomen worden. Pas als we tegen NAC in de finale spelen, komt er meer organisatie aan te pas en gaan we bekijken hoe we het supportersaspect rond die wedstrijd gaan aanpakken.”

Ook de gemeente Tilburg lijkt nog niet bezig met een mogelijke Brabantse derby als play-off finale. “We bereiden ons als gemeente eerst voor op de wedstrijden tegen Almere City. Hier kunnen we de veiligheid van waarborgen, daar gaan we vanuit. Mocht het zo zijn dat vervolgens Willem II tegen NAC de finale gaat spelen, dan bekijken we tegen die tijd hoe we de openbare orde gaan handhaven. Van een duel zonder bezoekende supporters is dus nu nog geen sprake.”

Supporters balen

Reactie nieuwsbericht Brabants Dagblad

Op de sociale media laten veel supporters weten dat ze ervan zouden balen, mocht het tot een supportersverbod komen. Zo zegt Daan Jas, naar eigen zeggen groot fan van de Bredase voetbalclub: “Als fan wil je overal waar je club speelt aanwezig kunnen zijn. En al helemaal bij derby’s tussen rivalen zoals Willem II en NAC Breda dat zijn.” Anderen zeggen dat eerst nog maar eens moet blijken dat Almere City en FC Eindhoven verslagen worden.

foto2

Voorlopig wacht echter de eerste ronde (13 mei). De zo zeer gewenste sportieve climax tussen de twee eeuwige Midden-Brabantse rivalen kan nog worden voorkomen door FC Eindhoven (tegenstander van de Bredanaren) en Almere City (tegenstander van Willem II). De winnaars spelen 19 en 22 mei tegen elkaar voor een plek in de Eredivisie.