Jumbo gaat in 2018 een super – en versmarkt uit de grond stampen. Men kan daar onder meer terecht voor eetgelegenheden, kinderfeestjes en kookworkshops. Het Brabants Dagblad noemt de komt van de Jumbo Foodmarkt ‘zeer omstreden’.

Goirle is niet blij met de komst van de megasuper. ‘Tilburg heeft al een Albert Heijn-XL, en dat is meer dan genoeg. Buurtwinkels lijden daar al onder, het is lastig opboksen tegen zulke giganten. Nog zo’n keten erbij gaat buurtwinkels wellicht de kop kosten.’

Ook de OFT (Ondernemers Federatie Tilburg) vindt deze ontwikkeling zorgwekkend. Zij beschouwt het vooral als een teloorgang van een stukje ‘authentiek Tilburg’ : ‘Zulke malls gaan ten koste van de detailhandel die voor Tilburg typerend is. Nieuwe winkelplannen moeten juist bijdragen aan die structuur. Nu gebeurt het tegenovergestelde.’ Volgens de OFT  vormt detailhandel het fundament van de binnenstad.’
Alle mitsen en maren daargelaten; wanneer de  Raad van State zo’n plan voor de komst van megasupers eenmaal goedkeurt, zal het plan worden doorgevoerd. ‘Dat is nu eenmaal de wet.’

Buurtsupers in Tilburg zijn genoodzaakt zich bij het besluit neer te leggen. ‘Die foodmarkt gaat er toch wel komen,’ laat de Poolse supermarkt Wisla  weten. ‘Wij blijven ons focussen op de ontwikkelingen van onze winkel in de regio.’
Dit sentiment leeft ook onder kleinere keten van de Albert Heijn. ‘Onze klanten kunnen er op rekenen dat Albert Heijn in Tilburg in beweging blijft. Wij wensen Jumbo veel succes in deze regio.’