Mijn 24 uur zonder WhatsApp zit er op! In dit artikel blik ik terug op de afgelopen uren en laat ik de leukste, grappigste en (on)belangrijkste gemiste berichten zien.

Allereerst een aantal cijfers:

  • Ik heb in totaal 262 berichten gemist in 24 uur tijd.
  • Het grootste gedeelte, zo’n 152 berichten, was niet belangrijk. Dat zijn berichten die mensen gestuurd hebben juist omdat ik ze niet kon lezen.
  • Zo’n 50 berichten waren belangrijk genoeg. Dat wil zeggen: daar had ik eigenlijk op willen antwoorden.

Een dag zonder WhatsApp is erg makkelijk om te doen. In het begin had ik nog een aantal keer de neiging om mijn telefoon te pakken, mijn berichtenscherm te openen en vervolgens weer mijn telefoon weg te leggen, want ik kon toch niet antwoorden. In de loop van de dag werd die neiging steeds minder.

Dringende berichten heb ik niet binnengekregen. Wel ben ik een paar keer gebeld, want dan moesten ze echt iets vragen. Ik heb de telefoon dan wel gewoon opgenomen. Het aantal berichten dat ik per uur binnen kreeg, was heel erg verschillend. In de middag kwamen de meeste berichtjes binnen en hoe later het op de dag was, hoe minder berichtjes ik kreeg. Er was één moment op de dag waarop ik 40 berichten in 1 uur had. Toen had ik wel door dat er waarschijnlijk een groepsapp bezig was.

Ik heb gisteren de hele dag een liveblog bijgehouden die je hier kunt lezen.

Dan hier nog een paar voorbeelden van berichtjes en filmpjes die ik binnenkreeg:

  1. Allereerst natuurlijk leuke aanmoedigingen!

Schermafbeelding 2016-05-12 om 12.53.18

2. Een berichtje waar ik graag op had willen antwoorden!

Schermafbeelding 2016-05-12 om 12.45.38

3. En een voorbeeld van een groepsapp die niet zo belangrijk is.. (Ja wij hebben een groepsapp thuis)

Schermafbeelding 2016-05-12 om 10.50.05