De dames van hockeyclub Were Di uit Tilburg speelden woensdagavond thuis de eerste promotiewedstrijd naar de hoofdklasse tegen Groningen. Het team verloor uiteindelijk in de shoot-out (2-4). Één van de twee ballen werd gemist door jongeling Renée van Hijfte, maar aanvoerster Kiki de Ruiter verwijt haar het verlies niet. 

De strijd tussen de twee teams ging gelijk op en de stand bleef dan ook 0-0. Tijdens de shoot-out die aan het einde van de wedstrijd plaatsvond, kwam plotseling speelster Renée van Hijfte binnen de cirkel te staan. “Het was de bedoeling dat een van onze andere speelsters de bal zou nemen. Die was hier ook op voorbereid”, laat aanvoerster de Ruiter weten. “De rugnummers werden door een fout in de organisatie verwisseld, waardoor Renée voor een noodgedwongen verrassing kwam te staan. Zij speelt nog niet lang in ons team en was helemaal niet klaar om die shoot-out te nemen. Ze miste hem, maar we zijn toch heel trots op haar.”

Ze miste hem, maar we zijn toch heel trots op haar.”

“Als team kijken we niet naar dat ene punt dat gemist is. “We moeten scherper zijn en meer halen uit de kleine kansen die we hadden. Ook moeten we ons richten op de corners. We liggen erg dicht bij elkaar, dus gaan met veel vertrouwen naar Groningen. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren, maar wij gaan zaterdag vol voor de winst.”

Ook coach Janneke Woudenberg geeft aan dat de kansen beter benut moeten worden. “We hebben goed georganiseerd gespeeld en prima verdedigd. Het meeste balbezit was voor ons, al zijn we in de laatste fase niet scherp genoeg geweest. Daar moeten we zaterdag meer rendement uit halen. Het heeft geen zin om te lang in deze wedstrijd te blijven hangen en zetten zaterdag onze tanden erin. We gaan met opgeheven hoofd naar Groningen.”

De Tilburgse hockeysters worden dit weekend verwacht in Groningen voor het tweede duel. Als die gewonnen wordt, spelen de teams zondag de beslissende wedstrijd voor een promotie in de hoofdklasse.