Negentig procent van de bedrijven wil ‘leefstijlondersteuning’ voor al haar werknemers. In theorie is iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn gezondheid. Toch brengt de baas daar graag verandering in; gezonde werknemers zijn immers productiever.

Investeren in gezondheidsprogramma’s wordt steeds populairder. Driekwart van de werknemers voelt echter niets voor deze plannen. De geplande aanpak geldt voor alle werknemers van een bedrijf. Die moeten ‘leefstijlondersteuning’ krijgen, desnoods onder dwang. Want: “Niet iedereen is immers in staat zelf verantwoorde keuzes te maken om gezondheidsproblemen te voorkomen”, stelt de Inspectie voor Gezondheidszorg. Dat doet nogal wat stof opwaaien.

Kasplant-behandeling
Een Shell-hoofdkantoormedewerker, die om privacyredenen liever niet met naam en toenaam genoemd wil worden, vertelt over zijn beleving van het gezondheidsprogramma: “Van de gekken dat de baas je verplicht om iets aan je gezondheid te doen. Er gaat veel wantrouwen van uit; alsof we kasplanten zijn die niet weten wat goed voor ons is.”

Hoewel er verschillende gezondheidsprogramma’s bestaan, komen de doelstellingen op hetzelfde neer. “De meeste programma’s gaan in op een gezond eetpatroon, het bevorderen van lichaamsbeweging, of het verminderen van stress”, zegt consultant  Maikel van der Breggen.
Een voorbeeld van zo’n gezondheidsprogramma is Boest, waarvoor werknemers zich moeten committeren aan bepaalde doelstellingen. Enkele voorbeelden: meer fruit eten, het zetten van tienduizend stappen per dag, minder alcohol gebruiken, stoppen met roken en werken aan een hogere ‘fitheidsscore’.

‘Omdat de baas het belangrijk vindt’
Werknemers zijn niet blij met deze ontwikkeling: “De achterliggende gedachte is vrij eng. Je leefstijl aanpassen omdat de baas dat belangrijk vindt. Komt hij binnenkort soms op bezoek om de likeurkast te confisqueren?”

Het resultaat waar Shell met zijn vitaliteitsprogramma naar streeft, is om het ziekteverzuim op hetzelfde niveau te houden als nu: twee procent. De health manager van Shell, Liesbeth Verheugd, ziet het wél rooskleurig in: “Ik zie een cultuurverandering plaatsvinden. Mensen vragen om een bureau en bureaustoel met juiste zithouding, ze vragen om fruit bij de lunch.”