Ha trouwe lezer van Nieuwsredactie! Altijd al alles willen weten over het óh zo mooie Mechelen? Komt dat goed uit!

Negen studenten van de Nieuwsredactie zullen maandag 16 mei als correspondent voor een week de Belgische cultuur gaan verkennen. Op het Thomas More zullen zij plaatsnemen op de redactie van 21bBis waar ze jou álles zullen vertellen over Mechelen; van de achterstandswijk Matadiwijk tot het proeven van de lekkerste Belgische biertjes. En dat in geschreven tekst, maar óók in televisie en-radioreportages. Deze items zullen uiteraard op Nieuwsredactie verschijnen (niet missen dus!).

Twee Mechelse studenten journalistiek, Dionne Robben en Ruben de Keyzer, hebben deze week plaatsgenomen op de Nieuwsredactie, waarin zij onder andere als Belg een coffeeshop in Tilburg (verrassend onderwerp) probeerden binnen te komen. Benieuwd of dit is gelukt? Kijk dan hier.

“We hebben het naar onze zin gehad en interessante items gemaakt. De Brabantse nuchterheid is ons wel bevallen. We kijken er naar uit om de studenten van Nieuwsredactie te verwelkomen”, aldus de Belgen die dit schooljaar nog zullen afstuderen.

Uitwisselingsstudenten
Dionne en Ruben, uitwisseling van het Thomas More in Mechelen.