Toen het nieuws van het kampioenschap iets gezakt was bij Willem Vink, besefte hij dat PSV maar één dag de tijd had om de huldiging te organiseren. Hij wilde er sowieso heen, maar hoe mooi zou het zijn om extra dichtbij bij zijn helden te kunnen komen. “Thuis lagen er nog wat FOX hesjes van mijn vaders werk.” Het lukte Willem om binnen te komen bij de huldiging. “Ik schrok wel van de slechte beveiliging”.

Fragment uit item Youtube van Willem
Fragment uit item Youtube van Willem

Vantevoren had hij nog wat ander materiaal gefilmd voor het geval hij niet binnen zou komen. Maar achteraf was dat allemaal niet nodig. “Het ging zo makkelijk, ik was zo binnen. Ik vind het ook een beetje raar, de beveiliging was erg slecht. Ik had het al verwacht, ze hadden maar één dag om dit te organiseren.”

Waarschuwing

Willem hoopt dat zijn video een waarschuwing is voor de beveiliging van volgende evenementen. “Misschien is het maar goed ook dat we deze video hebben gemaakt, wellicht dat de beveiliging dan wordt opgeschroefd. Ik krijg allemaal negatieve reacties op de video van mensen die zeggen dat ik hiermee mensen met kwade bedoelingen aanleiding geef dit ook te doen. Maar in mijn ogen is het nu beter dat je ziet dat het gewoon niet veilig is.”

Droom

Sinds januari is Willem actief met zijn eigen Youtubekanaal en de views van het filmpje over PSV schieten met het uur omhoog. Maar Willem is nog niet klaar, eerder gaf hij in een interview met Omroep Brabant al aan dat hij op de grasmat wil staan van een eredivisieclub. “Nee dat is niet bij PSV”, lacht hij. “Ik heb al een club in mijn hoofd waar dat makkelijk moet lukken.” Willem durft zelfs al buiten de landsgrenzen te dromen. “Ik zou wel heel graag dicht bij Ibrahimovic (Paris Saint-Germain red.) willen komen. Als alles goed gaat met mijn Youtubekanaal kan ik misschien wel een reisje naar Frankrijk betalen.”

Fragment uit item Youtube van Willem
Fragment uit item Youtube van Willem

Streetlab

De filmpjes van Willem hebben veel weg van het televisieprogramma Streetlab. “Zij zitten ook op Youtube, maar ik denk dat ik heel anders werk. Ik heb maar nul euro budget want ik ben gewoon een student, zij hebben een heel team om zich heen.”

PSV

Op dit moment staat de video bijna een dag online maar een reactie van PSV blijft vooralsnog uit. “Ik zou het wel sportief vinden als ik een reactie zou krijgen. Ik had ook gewoon alleen maar goede bedoelingen en in Brabant draait het altijd om gezelligheid, dus ik verwacht wel een leuke reactie. Voorlopig is dit nog steeds een van de beste dagen uit mijn leven geweest”, zegt Willem trots.