Robert Vrdoljak (22) betreed dit weekend de boksring van de Box Cup in Eindhoven, het grootste Olympische boksevenement in Nederland. Wil jij weten hoe hij zich heeft voorbereid? Check het fragment hieronder.

Naast zijn leven als bokser studeert Robert Vrdoljak sociaal juridische dienstverlening. Vrdoljak: “Het valt goed te combineren, het is vooral jezelf motiveren. Op momenten dat je niet aan het trainen bent, moet je leren en als je niet aan het leren bent, moet je trainen.” Om dit voor elkaar te krijgen, moet hij wel wat avondjes in de kroeg laten schieten. “Ik ben gewoon gefocust op mijn doel, op school en als bokser.

Hij heeft ook een goede vriend aan het boksen over gehouden, zijn trainer Dennis Velthoen. “Sinds ik hier ben komen trainen is hij mijn trainer. In het begin draaide ik nog niet zo lekker, maar hij bleef altijd achter mij staan.” Vrdoljak heeft laatst het Nederlands kampioenschap in de A-klasse gewonnen. “Ik heb echt geluk gehad met deze trainer. Hij rijdt me overal naartoe en sponsort me waar nodig. Hij staat altijd achter mij, in het buiten het boksen.”

De toekomst heeft hij helder voor ogen: “Ik wil heel veel ‘partijen draaien’ op internationaal niveau en dan voor prof gaan uiteindelijk. Ik wil natuurlijk ook een diploma halen want je weet maar nooit. Maar ik ga voor de sport.”