Een sociaal platform waar je als student je huis vol trots kan laten zien aan andere studenten. Max Meulendijks en Remco van Buren bedachten en maakten  ‘Cribber’. “We zijn nu een dag online en we hebben al meer dan 1000 aanmeldingen van studenten.”

Remco van Buren legt precies uit wat het sociale platform is:  “Cribber is een sociaal platform waar studenten hun huizen kunnen aanmelden en een profiel kunnen aanmaken. Vervolgens kunnen huisgenoten ‘intrekken’ in het profiel. Op het platform kun je precies zoeken naar het geschikte studentenhuis.” Volgens van Buren heeft elke stad een eigen Stadswall: een gedeelde tijdlijn van de stad. Hier kun je alles op kwijt, van een zoektocht naar een nieuwe huisgenoot tot een vraag of iemand je bijles kan geven in statistiek tot het promoten van een feest of event.

Maar waar komt het idee vandaan? De credits komen op naam van Meulendijks zegt Van Buren. “Hij had het met zijn huisgenoten over een studentenplatform. Zij vonden het jammer dat ze hun huis niet konden showen voor nieuwe huisgenoten.” De ontwerpers vonden het jammer dat er geen mogelijkheid was om je studentenhuis te laten zien op alleen een site. “Een sociaal platform bood uitkomst voor ons. Hierdoor kan er veel makkelijker worden gecommuniceerd tussen de studenten.”

Het project is pas geslaagd als het grootste gedeelte van de studenten gebruik maakt van het sociale platform vindt Van Buren. “Het mooiste zou zijn als alle studenten er gebruik van maken, maar dat is niet reëel. We hopen dat dit platform een vriend wordt van de student. De studenten moeten een makkelijker leven krijgen.”