Verslag doen via Snapchat is geen nieuw fenomeen. Veel redacties van media gebruiken de app om een kijkje achter de schermen te geven. De Amerikaanse regisseur Hannah Macpherson besloot ook te gaan ‘snappen’ en maakte de horrorfilm Sickhouse, die uit snaps van rond de tien seconden bestaat. Voor de film moet je helaas betalen, maar de trailer is gratis hier te vinden.

De Nederlandse nieuwsmedia maken al gebruik van Snapchat als middel om verslag te doen van verschillende evenementen. Zo heeft de NOS een snapchataccount waar ze druk mee aan het experimenteren zijn. De bedoeling van dit account is om meer jongeren te bereiken. Vorig jaar deed de NOS verslag van het sportgala via Snapchat.

De Nieuwsredactie nam de proef op de som: wij maakten een snapchat film van een dag op de redactie.

De filmpjes van tien seconden zorgen voor een strakke planning en een goed draaiboek, want verhalen via Snapchat lijkt makkelijker dan het is. Het produceren van een verhaal met video’s blijkt makkelijker gezegd dan gedaan en deze redacteur heeft voorlopig genoeg van Snapchat gezien.