In Amsterdam begint het een hype te worden om rond zeven uur ‘s avonds te beginnen met stappen Rond middernacht sluit het café, en zo ben je in de ochtend fris en fruitig. In Eindhoven pakken ze het helemaal anders aan. De café gelegenheden kunnen daar zomaar eens tot acht uur in de ochtend open blijven.

Het Eindhovens Dagblad maakte een poll aan: ‘Ruimere openingstijden voor horeca in Eindhoven: geen probleem.’ De resultaten waren licht in het voordeel van het ‘nee-kamp’, 53 procent stemde tegen, zij willen de tijden laten zoals ze nu zijn.

Nachtburgemeester
De nachtburgemeester van Eindhoven, Derrel Niemeijer, laat in de audioreportage hieronder weten wat hij precies vindt van de meerwaarde van de mogelijke veranderingen. Maar wat is een nachtburgemeester eigenlijk? “Het is iemand die een bepaalde rol speelt in het uitgaansleven in een gemeente”, zegt Niemeijer. “Maar je kunt ook een andere waarde hebben, in Tilburg heeft de nachtburgemeester bijvoorbeeld veel gedaan voor de natuur.”