De Tilburg Trappers promoveren mogelijk in de Duitse ijshockeycompetitie, van de Oberliga naar de DEL 2. Voor Nederland waren ze te goed, daarom speelden ze mee op het derde niveau van onze buren.

Toen de Trappers een jaar geleden naar de Oberliga vertrokken werd afgesproken dat ze, ongeacht hun prestaties, het tweede seizoen niet zouden promoveren. Na het winnen van de Oberliga, liet voorzitter Ron van Gestel nogmaals weten dat van promoveren geen spraken was, maar de situatie is nu volgens hem veranderd.

Vorige week donderdag kregen ze een mail met het verzoek om toch te overwegen te promoveren. “Dan komt er veel op je af”, laat Van Gestel weten. “We zijn eerst intern gaan rekenen wat het nu echt financieel te weeg brengt om te kunnen promoveren”.

Middels een begroting hebben de Trappers berekend dat ze nog wel wat geld te kort kwamen. “Daarmee zijn we bij onze grote sponsoren langsgegaan en daar bleek al heel snel al heel veel draagkracht te zijn om het plan te ondersteunen”, zegt van Gestel.

De DEL 2 ziet als grootste opstakel het kleine stadion van de Trappers. “Het kleinste stadion van een Oberliga club heeft een capaciteit van drie tot vijfduizend bezoekers. Wij hebben een capaciteit van 2560. Daarmee hebben we dan het kleinste stadion van de competitie”, aldus Van Gestel

De Trappers zijn de derde keuze om te promoveren. Heilbronn of Regensburg hebben de voorkeur. Volgens Van Gestel is het goed denkbaar dat promoveren voor de andere twee geen mogelijkheid is. “Het feit dat ze ons vragen geeft aan dat ze geen honderd procent vertrouwen hebben in de andere clubs. Ik denk dat ze meerdere pijlen op de boog hebben gezet”, laat hij weten.

Hieronder: Ron van Gestel over de Nederlanders in Duitsland en de Duitsers in Nederland