De Nederlandse hiphopwereld was geschokt toen muziekrecensent Rob van den Aker in december 2015 aan een zeldzame ziekte overleed.  27 mei wordt een benefiet festival gehouden om hem te eren, in 013 in Tilburg. Brabantse rapper Kymer McGyver is één van de artiesten op het festival, McKyver kende van den Aker uit de hiphopscene. ‘’Hij was echt een persoonlijkheid binnen de scene, tot de laatste snik is hij overal bij geweest. Hij wordt nu echt gemist.’’

Rob van den Aker (26) uit Sint-Michielsgestel was een bekende muziekrecensent en groot hiphopfan. Hij leed vanaf zijn geboorte aan een zeldzame vorm van bloedarmoede waardoor hij een groen-gouden huid had. Over de hele wereld werd deze ziekte maar bij vier mensen geconstateerd. Eindhovense rapper Fresku gaf van den Aker de bijnaam ‘Goldenboy’ vanwege zijn huidskleur. Vandaar ook de naam van het festival: Goldfest.

 Van den Aker was een hardcore aanhanger van de hiphopscene weet artiest McGyver. ‘’Hij had dit festival super gevonden. Hij heeft zo ook veel gehad aan alle steun die hij kreeg, als je alleen al kijkt naar al die mensen die hem in het ziekenhuis hebben opgezocht. Rob was altijd heel positief, dus er moest wel een feest georganiseerd worden om hem te eren.’’

Knipsel2

McGyver staat als derde in de line up van Goldfest. Hij is blij dat hij van den Aker op deze manier kan eren. ‘’Rob was een openhartige jongen die zich inzette voor iedereen. Iedereen was voor hem gelijk. We deelden dezelfde positieve mindset dus ik twijfelde geen seconde om mee te doen aan Goldfest.’’

De opbrengsten van Goldfest worden gebruikt om beginnende artiesten te steunen. Ook wordt tijdens het festival een gouden citroen uitgereikt, een stimuleringsprijs voor een beginnende hiphop artiest.

Naast Kymer McGyver treden onder andere Typhoon, Brandwerk, Diggi Dex en Fresku op tijdens Goldfest. Kaarten zijn nog te koop via: http://www.013.nl/programma/4231/goldfest

Van den Aker werd vorige week ook geëerd door rapper Akwasi tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door.