Sportliefhebbers opgelet: vanaf deze week is onder andere Roland Garros in Virtual Reality te zien. Live is het nog niet, maar de mooiste fragmenten zijn te vinden in de app ‘Eurosport VR’, voor zowel iOS als Android. “Sport volgen met het echte Virtual Reality gevoel”, zegt Diederik Jansen, woordvoerder van Eurosport.

Dat de app tegelijk met de start van Roland Garros gelanceerd is, is geen toeval. “Het is een van de grotere tennistoernooien, daarom is dit een mooi moment om te laten zien wat er mogelijk is.” Dat het nog niet live is, maakt volgens Jansen nog niet veel uit: “Nu kunnen we al de mooie dingen laten zien, zoals het zicht vanaf de tribune.” Het is nog niet live mogelijk, omdat de techniek daarvoor nog niet geschikt is. Live in Virtual Reality is volgens Jansen ‘vanzelfsprekend’ de toekomst.

Het VR gevoel

Tijdens Roland Garros verzorgt Eurosport uit onder meer ‘shots of the day’, exclusieve VR behind-the-scenes beelden ‘gezien vanuit het perspectief van de beste tennissers ter wereld’ en 360° beelden vanaf de tribune. Hierdoor krijg je volgens Jansen ‘het gevoel dat je er aanwezig bent’. Ook zijn er via de app exclusieve interviews met spelers te zien.

Motor GP

“In de toekomst willen we dit graag ook bij andere sporten doen”, vult Jansen aan. Volgens hem is MotoGP, zoals race in Assen, ook een mooi voorbeeld voor sport in VR. Buiten het zicht vanaf de tribune, heeft Jansen nog meer plannen: “Zet een camera op de helm van een rijder, dat zou mooi voor de toekomst zijn. Los van aerodynamische problemen”, doelend op de wind die zo’n camera op een helm vangt.

Even testen…

Eerder zocht de Nieuwsredactie al uit wat de toekomst van Virtual Reality gaat worden. Nu testen we de nieuwe app:

Schermafbeelding 2016-05-26 om 14.24.36 Schermafbeelding 2016-05-26 om 14.24.50