Boyband B-Brave probeert met haar nieuwe ep Los een volwassen publiek aan te spreken. Waar de eerdere albums vooral bestaan uit kindvriendelijke, zoete liefdesliedjes, gaan de teksten nu over uitgaan en one night stands. Maar is de band wel geschikt om een nieuw publiek aan te spreken?

Volgens Romy van der Poel, popjournalist bij nrc.next, is het niet onmogelijk. Ze denkt dat de boyband er goed aan doet een voorbeeld te nemen aan Justin Bieber, die na jaren van kinderpop tot de mainstream is doorgestoten. “Hij heeft een ontzettend goed productieteam dat hele knappe nummers in elkaar heeft gedraaid. Als je dat niet hebt, verlies je je achterban. Je kiest ervoor om een nieuwe doelgroep te benaderen, maar daarvoor moet je wél met iets heel goeds komen. Heel veel andere sterren hebben dat niet voor elkaar gekregen”

Toegankelijk

In het verleden waren er meer voormalige tieneridolen die het bij een ouder publiek minder goed doen. Van der Poel noemt Miley Cyrus als voorbeeld. “Cyrus wilde na muziek voor jonge tieners ook volwassenen aanspreken, maar haar nummers zijn niet zo toegankelijk als die van Bieber.”

Seks en vreemdgaan

Volgens Van der Poel ligt de sleutel tot succes niet alleen bij teksten over volwassen onderwerpen. “Je hoeft niet per se over seks en vreemdgaan te zingen om volwassen te zijn, maar ik denk wél dat je de jonge onderwerpen moet laten. Boybands als B-Brave zouden het kunnen redden, maar ze moeten iets aan hun zangkwaliteiten doen. De key om volwassen te worden is niet het zingen over seks, maar het maken van hele goede nummers.”