Lynn Raaijmakers uit Volkel is zaterdag Miss Teen van Noord-Brabant geworden. Ook bij het publiek was ze het populairst. Ze kreeg de meeste publieks-stemmen waardoor ze gekroond werd met de Miss Popularity award. Tien september gaat de 19-jarige Brabant vertegenwoordigen in de landelijke finale.

De blonde schone schrok toen haar naam werd genoemd tijdens de bekendmaking. “Ik had dit nooit verwacht. Toen mijn naam werd genoemd kon ik het niet geloven. Het moet eigenlijk nog steeds landen. Er kwam ook zo veel over me heen afgelopen zaterdag.’’

Maar Raaijmakers geniet van haar overwinning. “Mijn ouders, vriendje en alle supporters die ik had meegenomen zaterdag gingen tekeer toen ik won. Ik krijg zo veel positieve reacties.”

Het geheime wapen van Raaijmakers? “De jury zei dat ze zelfvertrouwen bij mij zagen. Dat heeft me uiteindelijk tot de nummer 1 gemaakt. ‘’

Ook een Miss is niet altijd zelfverzekerd over haar lichaam terwijl ze maat 36 heeft. “Voor de wedstrijd had ik het gevoel dat ik moest afvallen en was ik onzeker. Maar gelukkig gaat het bij deze wedstrijd niet alleen om je uiterlijk. Je hoeft niet graatmager te zijn. Dat is ook de reden dat ik zelfverzekerd  was tijdens de wedstrijd. Ik ga nog steeds met mijn ouders mee naar de McDonald’s hoor!”

Twaalf meiden strijden op tien september om de landelijke titel ‘Miss Teen of the Netherlands’. De winnaar gaat naar de internationale Miss verkiezingen. Raaijmakers heeft geen idee hoe ze haar kansen moet inschatten, toch bereidt ze zich voor op het onverwachte. “Ik moet al een paspoort aanvragen en ben al bezig met mijn Engels verbeteren. Je kunt alleen internationaal meedoen als je de Engels taal goed beheerst.”

Raaijmakers bereidt zich dus goed voor, maar voorlopig verkiest ze haar studie Fashion Managment boven haar carrière als ‘Miss’.  “Ik wil me echt op mijn studie richten, en meedoen aan missverkiezingen kost zo veel tijd. Ik wil liever mijn studie afmaken.’’

FullSizeRender (66)