Nooit meer rennen om nog net op tijd bij de apotheek binnen te vallen voor je belangrijke medicijnen. Volgens apotheker Niek van der Zanden is dat de toekomst. Hij ontwikkelde een medicijnenautomaat waar je medicijnen op kunt halen als de apotheek dicht is. De pilot startte in Bladel, waar de eerste machine staat.

 De ouderen in het verzorgingshuis in Bladel kunnen een jaar lang, tijdens de pilot, gebruik maken van de medicijnenautomaat. Deze is geplaatst door de dienstapotheek in Eindhoven en wordt ook beheert door de werknemers daar. “De farmaceutische handelingen blijven hetzelfde, alleen met behulp van een robot en een communicatiemodel die het mogelijk maken de patiënt op locatie te helpen,” vertelt Niek van der Zanden, initiatiefnemer medicijnautomaat.

Medicijnautomaat from De Nieuwsredactie on Vimeo.