Spelletjes spelen en er nog een baan mee verdienen ook. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar via online platform Ready4Work kun je nu een virtuele carrière doorlopen. Daarmee ontwikkel je bepaalde vaardigheden die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe job.

De website richt zich met name op jongvolwassenen onder de vijfentwintig. Tijdens het ‘spel’ maken zij verschillende opdrachten. Zo adviseren ze premier Rutte in bepaalde kwesties en bedenken ze een opzet voor een buurtbarbecue. De jongeren ontwikkelen hierdoor onder andere hun organiserende en leidinggevende functies. Ready4Work legt goede producten voor aan bedrijven, die vervolgens contact op kunnen nemen met de gebruikers. Inmiddels heeft al een handjevol via deze weg aan werk gekomen.

 Gebed zonder end
Job van den Hoonaard (24) is een van de oprichters van het bedrijf. “Toen ik eind vorig jaar op het idee kwam, was ik zelf werkloos. Ik had net een volledige ICT-opleiding afgerond, maar had geen idee hoe ik met mijn diploma eigenlijk aan een baan kwam. Na een hele rits sollicitaties vroeg ik me af of ik niet iets verkeerd deed.”

Een gesprek met een arbeidscoach bracht vervolgens het balletje aan het rollen. “Zij gaf me een aantal handige tips om bij een bedrijf binnen te rollen”, vertelt Van den Hoonaard. “Dat ging vooral over simpele zaken als je houding en het kiezen van de juiste woorden tijdens een sollicitatiegesprek. Ik vond dat ik die aanwijzingen moest delen met mijn leeftijdsgenoten die hetzelfde probleem hadden. Best gek dat ik die tips zelf uiteindelijk niet nodig heb gehad.”