De eerste buitenlandse vestiging van de Amerikaanse Singularity University opent zijn deuren in Nederland. Hoewel het kennisinstituut de keuze had uit grote Europese steden als Barcelona, Nice en Milaan, heeft de organisatie ervoor gekozen zich te vestigen op voormalig Philips-bedrijventerrein Strijp-S in Eindhoven.

Kennisinstituut
Anders dan de naam doet vermoeden, is de Singularity University geen universiteit. Het is een kennisinstituut dat bedrijven adviseert en evenementen en cursussen organiseert. Daarnaast investeert de Singularity University in de ontwikkeling van innovatieve startups.

Het instituut leert bedrijven bovendien hoe ze kunnen voorkomen dat ze worden overgenomen door nieuwe technologische ontwikkelingen. Met behulp van partners Philips, Deloitte, KPN en TMG is er jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar om deze programma’s te verzorgen.

Hightech ecosysteem
Volgens Stef Oud, verantwoordelijk voor de technologiesector bij partner Deloitte, viel de keuze voor de eerste buitenlandse vestiging meteen op Eindhoven. “De stad heeft een enorm sterk hightech ecosysteem. Niet alleen door de aanwezigheid van belangrijke technologiebedrijven als ASML, maar ook door allerlei faciliteiten eromheen. Denk daarbij aan de TU Eindhoven, de High Tech Campus van Philips en leverancierbedrijf VDL,” legt Oud uit.

Vanuit de nieuwe vestiging op Strijp-S gaat de Nederlandse Singularity University zich verder uitbreiden naar de rest van Europa. Zo worden leerprogramma’s in andere Nederlandse steden aangeboden.

Zaterdag 4 juni is de Singularity University voor het eerst geopend tussen 14:00 uur en 18:00 uur. De toegang is gratis.